Dão

dao
   Een bergachtig wijngebied in het noorden van het centrum van Portugal in de provincie Beira
De Dao is, samen met de Vinho Verde en de DOC Douro, één van de oudste appelaties, en heeft de oudste geclassificeerde rode wijn. Het was de tweede Portugese wijnstreek die in 1908 werd afgebakend. 
  
Volgens sommigen moet een goede Dao sterk in de tannines zitten, en een robuust karakter hebben. Anderen zeggen dat een goede Dao naast kracht, ook het velourse van een Bourgogne moet hebben.
Wat er ook van zij, het is een DOC met een belangrijke traditie en wijnen die een erg groot bewaarpotentieel hebben. Omdat Dão vooral bekend is om z’n houtgerijpte stevige wijnen met groot bewaarpotentieel zou je bijna vergeten dat hier ook fantastische witte wijnen gemaakt worden. Daarnaast onderkennen meer en meer wijnbouwers in de streek dat de moderne consument sneller gecharmeerd is van iets lichtere rode wijnen. Een wijnstijl dus die langzaam terrein wint in de Dão.

Topwijnen


  Loading...

  Dão is een wijnregio in het binnenland van Portugal, gelegen aan de rivier Rio Dão. Het was de tweede Portugese wijnstreek die in 1908 werd afgebakend. De kwaliteit van deze wijnen was echter al bekend ten tijde van de oprichting van het koninkrijk in de 12e eeuw, toen de clerus, en vooral de monniken van de orde van de Cisterciënzers, een grote rol speelden in de landbouw. De wijngaarden van de Dão, met hun leistenen of granieten bodem, liggen verspreid over deze bergachtige regio. Ze worden door de bergketens van Buçaco, Caramulo, Montemuro en Estrela beschermd tegen de Atlantische wind Serra da Nave i

  De wijnen hebben een alcoholgehalte van 12º en rijpen goed, zelfs op fles. De witte wijnen hebben een citroengele kleur en een fruitig aroma. De rode wijnen zijn robijnrood van kleur, hebben een volle smaak en een fluwelige structuur en krijgen met de tijd een uitgesproken bouquet. U kunt deze eigenschappen het best beoordelen tijdens een bezoek aan de Solar do Vinho do Dão in Viseu. Deze solar is gehuisvest in het vroeger bisschoppelijk paleis van Fontelo. U kunt ook wijn proeven in de wijnkelders die u overal in de gemeenten, Viseu, Mangualde, Nelas, Tondela, Sátão, Penalva do Castelo, Santa Comba Dão en Carregal do Sal tegenkomt.
   
  Typerende witte druivensoorten
  Bical
  Cercial
  Encruzado
  Malvasia Fina

  Typerende rode druivensoorten
  Alfrocheiro
  Aragonez
  Jaen
  Rufete
  Tinto Cão
  Touriga Nacional


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 ; vanaf €350 GRATIS levering in Nederland, Duitsland & Luxemburg 

   
   
  Relatiegeschenken :

  Relatiegeschenk Wijn 

  Agenda:
  Wijnbar@Tremelo: 11-12 Mei
  Privé Degustatie: 20-Apr-2019
  Privé Degustatie: 5-Apr-2019
  Degustatie Wijnclub: 13-Mar-2019
  Open Flessendag: 11-Nov-2018

  Nieuwsbrief : Vintage 2016
  Vintage 2016 Port 
  Catalogus: 
  Prijs Prix Price PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden:  
  Tevredenheidsscore: 4.8
  TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

  Bonjour,
  Très content de ma commande passée chez vous.
  Délais respecté, bonne réception.
  Prix intéres...

  Beoordelingen