Dão - M.O.B. Moreira, Olazabal, Borges

M.O.B staat voor de drie Portugese wijnmakers achter dit project, de wijnmaker van Quinta de La Rosa en eigenaar van Quinta de Poeira, Jorge Moreira, Francisco Olazabal van Quinta de Vale Meao, en wijnmaker van Passadouro en mede-eigenaar van Wine and Soul's Jorge Serôdio Borges. Omdat ze collega's en vrienden waren sinds hun oenologische universitaire dagen, besloten ze om hun vriendschap naar een hoger niveau te tillen en samen wijn te maken, maar buiten de Douro en in een regio waar ze allemaal een ongelooflijk potentieel hebben voor het produceren van kwaliteitswijnen met verouderingspotentieel. Deze regio ligt in de Dão-vallei. Alle drie vertelden ze dat het een vergissing zou zijn om de Douro na te bootsen, in plaats van de arme granietbodems en de uitgesproken koele nachten te gebruiken als voordeel bij het produceren van pure, lineaire stijlwijnen, met een alcoholpercentage van ongeveer 12,5%.
 
Het M.O.B-collectief heeft een huurovereenkomst van 10 jaar (landgoed was voorheen bekend als Quinta de Corujão) en als het goed loopt, hopen ze de wijngaard en de wijnmakerij te zijner tijd te kopen. Ze hebben twee wijngaarden op glooiende heuvels, beide gelegen tussen de steden Seia en Gouveia, een van in totaal 8 hectare en de andere die iets steiler is van in totaal 2 hectare. De wijngaarden worden beschermd door de nabijgelegen Serra D’Estrela-bergen, die (samen met andere bergketens in de Dão-vallei) beschermen tegen de hitte van het noorden en tevens bijdragen aan de wind en regen waaraan hun wijnstokken worden blootgesteld.
 
Werken met inheemse druivensoorten is de prioriteit voor de drie wijnmakers van M.O.B, waaronder enkele oude wijnstokken Baga, Touriga Nacional, Alfrocheiro, Bical, Encruzado, Jaen en Tinta Roriz.
 
De oude wijnstokken met een lage opbrengst zijn geplant op 100% granietbodems, met aanplant van 4500 wijnstokken / hectare en profiteren van water dat uit een van de vier putten op het terrein komt. Gebrek aan water is hier echter geen probleem, aangezien het tijdens de oogst vaak regent, wat betekent dat rot een bedreiging vormen wanneer de druiven nog niet volledig fysiologisch rijp zijn. In tegenstelling tot de gangbare praktijk van de Douro, worden de druiven afzonderlijk gefermenteerd en later gemengd voor zowel de rode als de witte, wat hun toelaat te begrijpen goed hoe de druiven in dit terroir gedijen.
 
Het resultaat zijn klassieke, tijdloze en elegante wijnen met een hoog verouderingspotentieel en een uitgesproken individualiteit. Als drie topwijnmakers samenkomen en beste vrienden zijn, kan het resultaat alleen maar goed zijn.
 


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

   
   
  Relatiegeschenken :

  Relatiegeschenk Wijn 

  Agenda:
    
  Meest Verkocht 
  Bestsellers Wine 
  De Prijslijst: 
  Prijs Prix Price PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden: