Espumante

Portugal heeft een lange traditie op het vlak van mousserende wijnen of Espumante. 
Espumante, uitgesproken esh-pu-man-te, is de Portugese versie van een mousserende wijn. En in tegenstelling tot Cava niet uitsluitend in de noordelijke delen van Spanje  geproduceerd, 
Espumante is niet alleen in het natte noorden van Vinho Verde geproduceerd maar ook in de zuidelijke regio van Portugal, de Alentejo, bekend om zijn extreme temperaturen en dorre klimaat.  

Vandaag is de regio Bairrada verantwoordelijk voor meer dan 60% van de totale mousserende wijn die in Portugal wordt geproduceerd. Elk jaar worden er 7,5 miljoen flessen in de regio verkocht, waarvan er twee miljoen zijn gecertificeerd. Van 2016 tot 2017 groeide de productie van mousserende wijn in Bairrada met 18%, gestimuleerd door de lancering van het merk Baga Bairrada, een nieuwe generatie nationale mousserende wijnen (gebaseerd op de overheersende kaste in de regio) en om te concurrerenmet de Cava van Catalonië of de Asti en Prosecco van Italië.  
 
Wat betreft champagnes, deze hebben hun eigen aparte kampioenschap, een soort Champions League van het wijnuniversum waarin alleen wijnen uit de mythische Franse regio Champagne gehomologeerd zijn. Een geografische exclusiviteit die wordt weerspiegeld in de smaak (een combinatie van unieke bodems, de zogenaamde terroir, kasten en het klimaat), maar vooral in de prijzen: gemiddeld tussen de 5 en 50 euro voor mousserende wijnen; en tussen € 30 en € 3000 voor champagnes.
  
De Portugese mousserende wijnen komen in drie categorieën:
 
Mousserende wijnen uit een opgegeven reeks regio's genoemd, VFQPRD (Vinho Frisante de Qualidade Produzido em Regiao Determinada),
 
Wijn geproduceerd onder de DOC of intellectuele-eigendomsrechten, genaamd VQPRD (Vinho Frisante de Qualidade Produzido em Regiao Determinada).
  
En tafelwijn Espumoso genoemd. Het goedkoopste en laagste niveau van mousserende wijn, gemaakt door het injecteren van de wijn met CO2. 
 

  Regio
  Revista de Vinhos
  Topwijnen
  Wine Enthusiast


  Loading...


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €100 ; vanaf €350 GRATIS levering in Nederland, Duitsland & Luxemburg 

   
   
  Relatiegeschenken :

  Relatiegeschenk Wijn 

  Open Flessen Dag: 11-Nov-2018
  Met mooie kortingen op alle wijnen
  Meer info vindt u hier

  Nieuwsbrief : Vintage 2016
  Vintage 2016 Port 
  Catalogus: 
  Prijslijst PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden:  
  Tevredenheidsscore: 5
  TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

  Perfect in orde!

  Beoordelingen