Vinho Verde - DE NIEUWE RIESLING?


vinho-verde
   De Vinho Verde is de grootste DOC van Portugal gelegen in het koele, regenachtige, groene noordwesten.  
De DOC Vinho Verde sluit naadloos aan op de Spaanse DO Rias Baixas.
De wijnstokken groeien op vruchtbare granietgronden langs rivieren die uit de bergen in het oosten komen en uitmonden in de Atlantische oceaan tussen gouden surfstranden. De Vinho Verde wordt vroeg geoogst, en is doorgaans wit, licht mousserend en heeft een friszure smaak.  
 
De meeste mensen die van Portugese witte wijn spreken, denken dan vaak aan Vinho Verde, gevolgd door - 
"Deze wijn is alleen goed tot een jaar na de release. Deze wijn is bruisend, zoet en goedkoop. Vinho Verde is een lichte frisse wijn gemaakt om jong en koel te drinken.  Vinho Verde wordt na botteling echter niet beter, niet bewaren maar onmiddellijk drinken dus"
Doch niks is minder waar. 
 
Sterker nog, de Vinho Verde kent zelfs vrij complexe wijnen, waardoor deze witte wijn juist ook heel erg goed past bij een stukje vlees. Een voorbeeld hiervan zijn de wijnen gemaakt met Alvarinho druiven, één van de meest gewaardeerde en oudste Portugese druivenrassen, afkomstig uit de subregio van Monção en Melgaço, dicht bij de Spaanse grens. De wijnen hebben een relatief hoog alcoholpercentage van rond de 13 %, en daarom ook lekker bij een wat steviger diner.

Meer weten: Vinho Verde

Topwijnen


Loading...

Vinho Verde is uniek in de wereld.
 
Zijn levendige frisheid, elegantie, lichtheid, aromatische en smaakvolle smaken - vooral fruitige en bloemige noten - zijn de kenmerken die de Vinho Verde typeren en differentiëren. Deze wijn wordt uitsluitend geproduceerd in het afgebakende gebied van de Vinho Verde in het noordwesten van Portugal en wordt alleen geproduceerd uit de inheemse druivensoorten van het gebied.
 
Enkele druivensoorten:

Alvarinho: De wijn wordt gekarakteriseerd door een intense strogele kleur, met citrus reflecties en heeft een onderscheidend en complex aroma, variërend van kweepeer, perzik, banaan, citroen, passievrucht en lychee, naar oranje en paarse bloemen, hazelnoten, walnoten, en honing. En een complexe, zachte, ronde, gladde, volle en aanhoudende smaak.
 
Loureiro: Een druivensoort geteeld in bijna elk gebied van de Vinho Verde en het meest geschikt voor de kustgebieden.. Oude en van hoge kwaliteit wijnstokken, die wijnen produceren met een citrus kleur, een mooie, elegante geur, variërend van fruitige citrus (citroen) bloemen (fresia en rozen) boeket, met een fruitige smaak, een lichte zuurtegraad, fris, harmonieus, vol en persistent.
 
Trajadura: Een druif geteeld in de hele regio (niet aanbevolen in de subregio Baiao), van goede kwaliteit, produceert wijnen met een diepe gouden strogele kleur, een aroma van rijp fruit zoals appel, peer en perzik. Typeert een fijn, warm en rond mondgevoel.
 
Vinhão: Het is de enige rode variëteit in het gebied. Produceert wijnen van een intens granaatrode kleur, met een aroma van bessen zoals bramen en frambozen. Vol en licht wrange smaak.

vinho-verde-regio 

Wijnregio's in de Vinho verde :
1. Monção
2. Lima
3. Cávado
4. Ave
5. Basto
6. Sousa
7. Amarante
8. Paiva
9. Baião


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstdegustatie: 10-Nov-2019
Wijnbar@Braderij: 6 & 7 juli
Wijnbar@Tremelo: 11-12 Mei
Privé Degustatie20-Apr-2019
Privé Degustatie: 5-Apr-2019
Degustatie Wijnclub: 13-Mar-2019
 
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Tevredenheidsscore: 4.8
TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Track&trace ?

Beoordelingen