Dão - Casa da Passarella

Eén van de meest klassieke wijngebieden van Portugal is een nieuwe fase ingegaan. Jonge wijnmakers hebben gebroken met de drogende, rijpe en wat ouderwetse stijl van de vorige generatie. Zij maken nu elegante wijnen van wereldklasse op de zo kenmerkende granietbodems in de Dão. Een mooi voorbeeld is het kleine Casa da Passarella, waar Paulo Nunes in de subregio Serra da Estrela de inheemse druiven tot kwaliteitswijn weet te verwerken.

Zoals Dão legendarisch is, zowel voor haar geschiedenis als haar schijnbare eigenheid om heerlijke wijnen te produceren,  zo zijn de wijnen van Casa da Passarella, vol met geschiedenis en sentiment.
 
Casa da Passarella is een ruim 150 jaar oud domein in het ruige gebergte Serra da Estrela. In 2007 werd het gekocht door Ricardo Cabral, wiens grootvader ooit op het domein werkte. Hij liet het vervallen wijngoed restaureren en moderniseren. De wijnkelder werd onder andere voorzien van grote betonnen tanks waarin de wijnen op natuurlijke wijze kunnen rijpen.
  
Van de oorspronkelijke 200 hectare wijngaarden zijn er nog 40 over. Ze zijn beplant met (deels zeer oude) stokken van een groot aantal verschillende druivenrassen. De percelen liggen tussen de 400 en 600 meter hoogte, waardoor de druiven meer zuren krijgen en – omdat ze wat langer aan de stok hangen – rijpere tannine. Nunes maakt er opvallend zuivere, elegante wijnen van met een geconcentreerde, levendige smaak: een prachtige reflectie van een bijzondere plek.
 


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

   
   
  Relatiegeschenken :

  Relatiegeschenk Wijn 

  Agenda:
    
  Meest Verkocht 
  Bestsellers Wine 
  De Prijslijst: 
  Prijs Prix Price PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden: