Druiven : Field Blend van wijnstokken van 40 tot 50 jaar oud
De Voyeur werd enkele maanden gefermenteerd en gemacereerd in klei-amforen van 1000 liter. Elke amfora bevatte een wijn van een andere locatie in de Douro-vallei, allemaal beplant met oude wijnstokken. Bij deze wijn zijn de individuele druivenrassen niet de belangrijkste factor, het is eerder de complexiteit die het gevolg is van de blend van de rassen – ook de witte – die centraal staan in deze blend. De wijngaarden variëren van 40 tot 50 jaar oud en groeien in hooggelegen gebieden die een zeer verfrissend aromatisch profiel bieden en de wijnen maandenlang laten rijpen zonder hun karakter te verliezen.
Het wijnbouwjaar 2019 stond in het teken van droog weer. De lente begon met hoge temperaturen, die vervolgens daalden en de hele zomer laag bleven. Er viel wat regen op precies het juiste punt van de groeifase van de wijnstokken en de bloei vond plaats onder uitstekende weersomstandigheden, wat leidde tot gemiddelde tot hoge opbrengsten met gezonde bessen. De milde dagen en koele nachten van de maand augustus lieten het fruit langzaam en harmonieus rijpen. De oogst begon op 8 augustus. De Voyeur 2019 wordt geproduceerd uit 6 oude wijngaarden met verschillende geografische liggingen en hoogtes, allemaal gelegen in de Douro-vallei. De druiven van elk van deze 6 locaties werden ongeveer 6 maanden gefermenteerd en gemacereerd in klei-amforen van 1000 liter. De combinatie van druivensoorten (inclusief witte rassen) in de wijngaarden is bepalend voor de aromatische complexiteit en structuur van de wijn. Na het macereren in de amforen, werden de verschillende partijen wijn gemengd in roestvrijstalen tanks en vervolgens opnieuw 2-3 maanden gerijpt in amforen voordat ze werden gebotteld.
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C. Kan tot 7 jaar na de oogst gedronken worden
Alcoholgehalte
11,5 %vol