Tejo - Quinta do Casal Branco

Eén van de toonaangevende wijnhuizen in de regio Tejo in Portugal.

quinta-do-casal-branco-medium
  Casal Branco gelegen aan de linkeroever van de rivier de Taag, in de Ribatejo (nu bekend als 'Tejo'), is een belangrijk landgoed van 1100 hectare, waarvan 140 hectare wijngaarden. Casal Branco is naast een bekend wijnhuis ook een belangrijk paardenfokkerij van raszuivere Lusitano paarden.

70% van de productie wordt geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, maar ook China stijgt snel. 

De bestaande wijngaarden bestaand overwegend uit Portugese wijnrassen, zoals de witte Fernão Pires. De rode wijnen worden geproduceerd uit Trincadeira, Castelão, Touriga Nacional en meer recentelijk Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdoot, Alicante en Syrah. De vinificatie wordt zorgvuldig gedaan op de oude wijnmakerij, een gebouw dat dateert uit de achttiende eeuw uiteraard aangepast aan de nieuwste technieken. 

Eén van de oude gebruiken die nog is overgebleven is het treden van de druiven met de voeten, in grote granieten bakken, lagares, zoals nog steeds gebeurt bij enkele van de rode wijnen, die daarmee veel diepte, kleur en kracht krijgen. Het maakt Casal Branco een van de vooraanstaande producenten van Ribatejo–wijnen, die niet voor niets prijzen weten te winnen op vele buitenlandse wijnconcoursen.

 


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

   
   
  Relatiegeschenken :

  Relatiegeschenk Wijn 

  Agenda:
    
  Meest Verkocht 
  Bestsellers Wine 
  De Prijslijst: 
  Prijs Prix Price PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden: