Bio

WAAROM BIOLOGISCH? Omdat ze natuurlijk zijn en van superieure kwaliteit in termen van veiligheid en voedingswaarde. Het milieu, het dierenwelzijn en de gezondheid van de mens in het algemeen wordt er beter van. Biologische producten worden geproduceerd zonder het gebruik van chemicaliën en synthetische pesticiden, meststoffen, antibiotica en hormonen, of genetisch gemodificeerde organismen.
Biologische producten kenmerken zich door de verbeterde natuurlijke smaak van voedingsmiddelen met een hoger gehalte aan antioxidanten, vitaminen en mineralen dan conventionele voedingsmiddelen. 

 
Een biologische manier van wijnbouw, omvat goed opgeleide, bekwame en kwaliteitsbewuste wijnbouwers. Het belangrijkste zijn de natuurelementen en de bodem. Om mineralen uit de bodem te kunnen verwerken, heeft een wijnrank bacteriën nodig. Als er met chemische bestrijdingsmiddelen wordt gewerkt, dan kunnen deze mineralen niet meer worden opgenomen en zijn er minder of geen specifieke eigenschappen meer te bespeuren wat ten nadele is van de smaak uiteraard.
 
Biologische wijnbouw is gebaseerd op volgende elementen: Milieu en natuurvriendelijk verbouwen van gewassen met enkel biologische middelen, geen chemische of synthetische middelen (ggo's), geen kunstmest maar organisch mest en geen mechanisch onkruid verwijderen maar blijven omspitten en omploegen van de aarde zodat deze het meeste zuurstof krijgt. Hierdoor krijgen de wortels meer kracht en ruimte waardoor deze meer smaak kunnen doorsturen.  
 

  Druivenras
  Regio
  Revista de Vinhos
  Topwijnen
  Wine Enthusiast


  Loading...


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €100 ; vanaf €180 GRATIS levering in Nederland, Duitsland & Luxemburg 
  Wijncadeaubon
  Wijn cadeaubon
  Valentijn


  Nieuwsbrief   Nieuwe Wijnhuizen
  Krohn Cerrado 
  Blog  
  Decanter Best Value Wines 2007
  Wine Spectator
  Agenda
  17 maart : Privé degustatie
  26-27 mei : Tremelo Kruishappening
   
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten
     
   
  Tevredenheidsscore: 5
  TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

  Gisteren uitstekende wijntasting mogen beleven van Johan van PorteVinho. Alles was top van de Espumanté, de w...

  Recensies