Bio

WAAROM BIOLOGISCH? Omdat ze natuurlijk zijn en van superieure kwaliteit in termen van veiligheid en voedingswaarde. Het milieu, het dierenwelzijn en de gezondheid van de mens in het algemeen wordt er beter van. Biologische producten worden geproduceerd zonder het gebruik van chemicaliën en synthetische pesticiden, meststoffen, antibiotica en hormonen, of genetisch gemodificeerde organismen.
Biologische producten kenmerken zich door de verbeterde natuurlijke smaak van voedingsmiddelen met een hoger gehalte aan antioxidanten, vitaminen en mineralen dan conventionele voedingsmiddelen. 

 
Een biologische manier van wijnbouw, omvat goed opgeleide, bekwame en kwaliteitsbewuste wijnbouwers. Het belangrijkste zijn de natuurelementen en de bodem. Om mineralen uit de bodem te kunnen verwerken, heeft een wijnrank bacteriën nodig. Als er met chemische bestrijdingsmiddelen wordt gewerkt, dan kunnen deze mineralen niet meer worden opgenomen en zijn er minder of geen specifieke eigenschappen meer te bespeuren wat ten nadele is van de smaak uiteraard.
 
Biologische wijnbouw is gebaseerd op volgende elementen: Milieu en natuurvriendelijk verbouwen van gewassen met enkel biologische middelen, geen chemische of synthetische middelen (ggo's), geen kunstmest maar organisch mest en geen mechanisch onkruid verwijderen maar blijven omspitten en omploegen van de aarde zodat deze het meeste zuurstof krijgt. Hierdoor krijgen de wortels meer kracht en ruimte waardoor deze meer smaak kunnen doorsturen.  
 
In ons gamma biologische en biodynamische wijnen
 

  Druivenras
  Regio
  Revista de Vinhos
  Topwijnen
  Wine Enthusiast


  Loading...


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €100 ; vanaf €180 GRATIS levering in Nederland, Duitsland & Luxemburg 

   
  Tevredenheidsscore: 5
  TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

  Zoals altijd vlotte afhandeling van de bestelling.

  De JP Azeitào bag in box viel absoluut in de smaak tijd...

  Recensies
   
  Geschenkideeën:

  Wijn cadeaubon

  Zomeracties:  
  ° Zomerwijntjes 6% korting

  Nieuwsbrief : Nieuwe Wijnhuizen
  Krohn Cerrado 
  Catalogus: 
  Prijslijst PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden: