Food pairing
Uitstekende, krachtige wijn bij rood gegrild of gebraden vlees
Druiven: Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Aragonez, Syrah, Trincadeira, Cabernet Sauvignon & Touriga Franca
2019 registreerde temperaturen die overeenkwamen met het gemiddelde van de laatste 20 jaar, terwijl de geregistreerde neerslagwaarden lager waren dan de gemiddelde waarden voor dezelfde periode. In het voorjaar en tot het begin van de zomer waren de temperaturen hoger dan in 2018, wat leidde tot een aanzienlijke vooruitgang in de fenologie van de wijnstok, wat zich vertaalde in het anticiperen op de oogst in ongeveer 2 weken, vergeleken met 2018. De zomer registreerde lagere temperaturen in de veraisonfase, wat een constant en homogeen rijpingsproces bevordert, ideale omstandigheden voor grondstoffen van uitstekende kwaliteit.
Gerijpt gedurende 12 maanden in 60% Amerikaans eiken en 40% Frans eiken vaten. Na het bottelen, rijpt de wijn minstens 8 maanden op de fles voordat hij op de markt wordt gebracht
Alcoholgehalte
14,5%
pH: 3.5
Bewaren en serveren
Te bewaren en te drinken tot 8 jaar na het vintage jaar
Schenken op 16-18°C