Carmim 'Monsaraz' Tinto 2018
€ 6,50
Regio | Alentejo |
Druiven | Alicante Bouschet, Aragonez, Trincadeira |
Type kaas | Harde kaas |
Deze wijn heeft een robijnrode kleur, een complex aroma van rijp fruit zoals bramen & bessen, alsook tinten van kokos en chocolade. In de mond is de wijn zacht en rond, heeft zachte tannines en een middellange afdronk.
Food pairing
De perfecte wijn bij gegrilde of geroosterde vleesgerechten en oude kazen
Druiven: Alicante Bouschet (40%), Trincadeira (30%), Aragonez (30%)
fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 28ºC gedurende ongeveer 8 dagen, met regelmatig overpompen. Na gisting wordt de wijn verdeeld in 2 partijen, waarvan een deel in Frans eiken en de andere in roestvrijstalen tanks veroudert. Vervolgens worden de twee batches gemengd en gebotteld
Alcoholgehalte
14,3%
pH: 3,69
Bewaren en serveren
Bewaren in een koele plaats (rond de 12ºC).
Kan nu tot 3 jaar na oogstjaar gedronken worden.
Serveren bij 16-18°C

Critics & Awards