Quinta do Vesuvio

Het bezoeken van Quinta do Vesuvio is een adembenemende ervaring. Het is de meest spectaculaire Quinta in de Dourovallei en één van de beste wijngaarden ter wereld, gelegen in de wilde en sereen mooie bovenloop van de Douro, 120 km ten oosten van Porto en 45 km van de Spaanse grens. De grote kracht van Quinta do Vesuvio is de enorme omvang: 136 hectare wijngaard van de A-categorie op een terrein van 325 hectare met een verscheidenheid aan microklimaten. De wijnvelden liggen uitgespreid over zeven heuvels en zeven valleien en liggen op verschillende hoogtes, tussen de 130 en 530 meter. 
 
Vesuvio begon als maïsboerderij. De eerste wijnstokken werden gepland door de familie Ferreira, die de quinta in 1823 overnam. Dona Antonia Ferreira's gastvrijheid was legendarisch; Baron Forrester kreeg zijn fatale ongeluk na een lunch op Vesuvio... In deze periode werden de wijngaarden goed verzorgd en werd er veel geëxperimenteerd. Hellas zorgde de phylloxera ervoor dat de opbrengst nihil was. Uit wanhoop probeerden de Ferreira's daarna zijderupsen te kweken. Door het Portugese erfrecht was Vesuvio in 1989 eigendom van 18 leden van de familie Ferreira. Ze besloten de wijngaard te verkopen. 
 
En dat deed de familie Symington, ook eigenaar van de porthuizen Graham’s, Dow’s en Warre’s. Door een ambitieus investeringsprogramma heeft Quinta do Vesuvio aansluiting gevonden bij de top van de portwereld en wordt zij nu gerekend tot de beste producenten van vintage port. In tegenstelling tot de meeste porthuizen die een brede range portwijnen produceren, maakt Quinta do Vesuvio uitsluitend vintage ports: Quinta do Vesuvio en de zeldzame Capela do Vesuvio. Als de wijn niet goed genoeg is, wordt hij verkocht aan andere porthuizen. 
 


  Loading...


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

   
   
  Relatiegeschenken :

  Relatiegeschenk Wijn 

  Agenda:
  Herfstdegustatie: 10-Nov-2019
    
  Meest Verkocht 
  Bestsellers Wine 
  De Prijslijst: 
  Prijs Prix Price PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden:  
  Tevredenheidsscore: 4.8
  TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

  Good afternoon! I don't know when the delivery will be done. But please or you leave in front of my door or y...

  Beoordelingen