Castelão

Bastardo Espanhol - Mortágua - Periquita - Trincadeira 

castelao

De Castelâo-druif wordt vooral in zuid-Portugal aangeplant en is een kruising van de Cova da Piriquita en de Castelão Francés. Het is één van de meest verbouwde druivensoorten in het zuiden van Portugal. Het is zeer aanpasbaar aan verschillende klimatologische omstandigheden en zijn opmerkelijke veelzijdigheid maakt wijnmakers in staat om verschillende stijlen wijn te maken - van de gemakkelijk direct drinkbare, tot de krachtige en intense rode wijnen die perfect geschikt zijn voor langdurige bewaring.

De Castelâo druif geeft de wijn een typisch rustiek aroma. De wijnen vereisen veroudering. Opslag op eikenhout verhoogt de kwaliteit. Castelão is het meest expressief op het Sétubal-schiereiland, waar het vlezige en intense wijnen maakt met aroma's van rode bessen en blauwe bloemen die goed samengaan met het vaardige gebruik van eikenhout.

Castelão is een alomtegenwoordige druif in Portugal die niet alleen in de regio Setubal te vinden is, maar ook in de Tejo en in de Alentejo. Hoewel er veel stijlen bestaan, behoudt het in de regel een voedselvriendelijke zuurgraad. Kruidige en geurende recepten  zoals bijv. gemarineerd vlees in een stoofpotje gegarneerd met verse kruiden, gegrilde tonijn en gerechten met capsaïcine (pepers) zoals traditioneel in het zuidwesten (met ansjovis en pasillas) en inderdaad Mexicaans eten (zoals enchiladas) zijn ook subliem. Wanneer gebruikt in rosé wijn, is Castelão super met een aantal visgerechten, vooral die met pepers, tomaten en kruiden (zoals de klassieker, veracruzana) of de Rhode Island's versie van gefrituurde calamares (met gebakken paprika's).
 
Andere namen voor deze druif zijn Periquita (kleine papagaai), João do Santarém, Castelão Francês , Tinta Merousa of Mortágua de Vide Branca in de Douro. Bastardo Espanhol op het eiland Madeira en Trincadeira in Estremadura en Bairrada.

In het midden van de 19e eeuw werd deze soort aangeplant door José Maria da Fonseca in de wijngaard, Cova de Periquita, vandaar de naam Periquita

map-castelao
               legende

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstdegustatie: 10-Nov-2019
Wijnbar@Braderij: 6 & 7 juli
Wijnbar@Tremelo: 11-12 Mei
Privé Degustatie20-Apr-2019
Privé Degustatie: 5-Apr-2019
Degustatie Wijnclub: 13-Mar-2019
 
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Tevredenheidsscore: 4.8
TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Great wines, very good and friendly service by seller, just perfect.

Beoordelingen