Touriga Franca

Touriga Francesa - Tinta Barca

touriga-franca
 
De Touriga Franca is, anders dan de naam doet vermoeden, zeker niet Frans. Het is één van de belangrijkste, en één van de 5 officieel aanbevolen blauwe druiven voor de Port. Hij geeft een krachtig aroma van bramen en rozen af. en stevige maar fluweelachtige tannines
Hij wordt beschouwd als de Cabernet Sauvignon van Portugal. Het is een stevige groeier die geen hoge opbrengsten geeft maar uitmunt in kwaliteit. Het is een druif die goed resistent is tegen ziekten en droogte en hitte bestendig is. Het is de meest geplante druif in de Douro, dat momenteel ongeveer een vijfde van het totale wijngebied vertegenwoordigt.

Mogelijk is de Touriga Franca familie van de Touriga Nacional. Feit is dat beide in Portugal vaak geblend worden. Niet alleen in de Port, ook in droge wijnen uit de Douro vallei. De Touriga Franca staat kwalitatief wel lager aangeschreven dan de Touriga Nacional. Het sap van die laatste is aanzienlijk geconcentreerder. Maar het fijne, kruidige en fruitige aroma dat de Touriga Franca aan de wijn toevoegt maakt veel goed. Touriga Franca is lichter en geparfumeerder dan Touriga Nacional en voegt finesse toe aan de wijn. Touriga Franca is door Jancis Robinson beschreven als wat de Cabernet Franc als rol speelt bij de Cabernet Sauvignon 
 
Oorspronkelijk is deze druif een kruising van de Marufo en de Touriga Nacional.
 
Andere namen voor deze druif zijn Albino de Souza, Esgana Cao, Rifete, Tinta Barca, Touriga Frances, Touriga Francesa, Tourigo Frances, Touriga Francesca

map-touriga-franca


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstdegustatie: 10-Nov-2019
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: