Alentejo - Torre do Frade

Torre do Frade, een magische plek

torre-do-frade-alentejo
   Het landgoed Torre do Frade is gelegen in Portalegre in het hoge Alentejo, gemeente Monforte, parochie van Santo Aleixo - een magische plek gekenmerkt door het verstrijken van de tijd.

Torre do Frade maakt al sinds 1839 deel uit van de familie Albino. Op een gegeven moment werd het land verdeeld door erfelijkheid onder vijf kinderen van het gezin. Vier ervan hebben hun land en middelen samengevoegd om een ​​beetje een Alentejano-wijn- en landbouwimperium te creëren. Hun gebied strekt zich uit zover het oog reikt, met velden met paarse wilde bloemen, vee, granen en nu wijn.
 
Maar de geschiedenis van het land gaat zelfs nog verder terug. Het pand waar Torre do Frade ligt is bewoond sinds 1348 en werd gedurende ongeveer 500 jaar bewoond door verschillende kloosterordes. Er werd wijn geproduceerd gebaseerd op oude recepten die door de Romeinen waren achtergelaten. Uiteindelijk, rond 1839, begonnen leden van Diogo's familie het land te bewerken, tot de jaren 1970 toen het land verloren ging aan communistische hervormingen. Na ongeveer vijf jaar werd het pand teruggegeven aan het gezin, wanneer ze weer met de landbouwproductie begonnen zijn. Diogo maakt deel uit van de vierde generatie van de familie en beheert de Torre do Frade wijnhandel.

In 1999 werden de wijnstokken op 40 hectare land aangeplant. In 2004 werd de eerste wijn van de ‘Herdade Torre do Frade Reserva 2004’ rood gemaakt en in 2006 was deze wijn exclusief op de Portugese markt te verkrijgen. Na verschillende internationale- en nationale prijzen te hebben gewonnen, was in 2011 de ‘Virgo’ rood en de ‘Virgo’ wit klaar voor wereldwijd export. 
 


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

   
   
  Relatiegeschenken :

  Relatiegeschenk Wijn 

  Agenda:
    
  Meest Verkocht 
  Bestsellers Wine 
  De Prijslijst: 
  Prijs Prix Price PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden: