Webshop » Port » Vintage » Niepoort Late Bottled Vintage 2016

Niepoort Late Bottled Vintage 2016

YCNI05816 Niepoort Late Bottled Vintage 2016

€ 17,50 inclusief BTW

Vintage2016
Type kaasBlauwschimmel

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

Deze wijn heeft 4 tot 6 jaar verouderd in grote oude eiken vaten (in tegenstelling tot vintage portwijnen, die normaal  2 tot 3 jaar rijpen). LBV porto's vullen de kloof tussen Ruby en Vintage portwijnen, omdat een ruby jong moet gedronken worden en een vintage port kan gerust nog 15 tot 20 jaar op de fles verder rijpen vooraleer hij zijn ware pracht zal laten zien. Dit leidde in de jaren zestig tot het creëren van een portwijn, die 4 tot 6 jaar in grote vaten verblijft alvorens te worden gebotteld. Dit resulteerde in een wijn van het type vintage port met zijn diepe kleur en diepe concentratie van fruit, en een volwassen karakter door de verlengde verouderingstijd in de houten vaten 

Een portwijn met een donkerrood uiterlijk en lichtere rode tinten op de rand, heerlijke aroma's van pure chocolade en een subtiel bloemig karakter dat de aroma's van bosvruchten mooi aanvult, waardoor dit een algeheel elegante en mooie expressieve wijn is. In de mond is het uitstekend uitgebalanceerd en fris, met een  verleidelijk mondgevoel, buitengewoon zachte tannines. De levendige zuurgraad zorgen voor een lange, stevige en wijnachtige afdronk. 
   
Food pairing
Heerlijk bij chocolade desserts, vooral als er donkere en bittere chocolade wordt gebruikt, foie gras, subliem bij kazen zoals Cheddar, Gouda, Brie & Portugese kazen. Pittige gerechten met rood vlees of wild, ook lams- en kalfsvlees. Echter, de combinatie die alles overtreft is Rolf Niepoort's suggestie, LBV en pepersteak ! 
 
Druiven : Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Roriz 
Na een behoorlijk nat en relatief koel groeiseizoen tot juli, leek het erop dat de oogst erg laat zou zijn, maar eind juli en de maand augustus waren droog en heet in de Douro, waardoor het rijpingsproces kon inhalen. In Vale de Mendiz begon de oogst op 12 september. Hevige regenval op 13 september betekende dat we moesten stoppen met plukken, maar dit bleek zeer nuttig omdat het de druiven in staat stelde om de volgende weken volledig rijp te worden. De oogst werd hervat onder fijne omstandigheden met koele nachten en de laatste druiven werden geoogst in Vale de Mendiz op 14 oktober. De opbrengsten daalden met ongeveer 30% in de regio, maar de lage opbrengsten en goede weersomstandigheden concentreerden het fruit.
  
Bewaren en serveren  
Horizontaal bewaren, op een constante temperatuur weg van intense direct licht. Gezien deze wijn nog rijpt op de fles kan er met de tijd sediment gevormd worden, waardoor men de wijn moet decanteren voor het consumeren. 2 uur voor het decanteren openen. Na het decanteren zal de wijn snel zijn hoogtepunt bereiken en wordt deze best geconsumeerd in de loop van de dag. Drinken tussen 16º C - 18ºC
 
Alcoholgehalte
19,2 %vol
pH: 3,64 

Critics & Awards
3,9/5 - Vivino (204 ratings)
  
Tags : Niepoort -  Douro

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: