Webshop » Port » Vintage » Niepoort Late Bottled Vintage 2015

Niepoort Late Bottled Vintage 2015

YCNI05815 Niepoort Late Bottled Vintage 2015

€ 17,50 inclusief BTW

Vintage2010 - 2015
Type kaasBlauwschimmel

Uitverkocht

Deze wijn heeft 4 tot 6 jaar verouderd in grote oude eiken vaten (in tegenstelling tot vintage portwijnen, die normaal  2 tot 3 jaar rijpen). LBV porto's vullen de kloof tussen Ruby en Vintage portwijnen, omdat een ruby jong moet gedronken worden en een vintage port kan gerust nog 15 tot 20 jaar op de fles verder rijpen vooraleer hij zijn ware pracht zal laten zien. Dit leidde in de jaren zestig tot het creëren van een portwijn, die 4 tot 6 jaar in grote vaten verblijft alvorens te worden gebotteld. Dit resulteerde in een wijn van het type vintage port met zijn diepe kleur en diepe concentratie van fruit, en een volwassen karakter door de verlengde verouderingstijd in de houten vaten 

Een portwijn met een donkerrood uiterlijk en lichtere rode tinten op de rand, heerlijke aroma's van donkere chocolade en een subtiel bloemig karakter dat de aroma's van bosvruchten mooi omvat, waardoor dit een algeheel elegante en mooie expressieve wijn is. In de mond is het uitstekend uitgebalanceerd en fris, met een  verleidelijk mondgevoel, buitengewoon zachte tannines. De levendige zuurgraad zorgen voor een lange, stevige en wijnachtige afdronk.
   
Food pairing
Heerlijk bij chocolade desserts, vooral als er donkere en bittere chocolade wordt gebruikt, foie gras, subliem bij kazen zoals Cheddar, Gouda, Brie & Portugese kazen. Pittige gerechten met rood vlees of wild, ook lams- en kalfsvlees. Echter, de combinatie die alles overtreft is Rolf Niepoort's suggestie, LBV en pepersteak ! 
 
Druiven : Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Roriz 
De vintage 2014/2015 beleefde een koude en zeer droge winter, met een recordpeil vergeleken met voorgaande jaren. Bovendien waren de lente en zomer droog en heet, met drie hittegolven in de maanden juni en juli voorafgaand aan een zeer koel augustus. Lage luchtvochtigheidsniveaus brachten het risico op schimmelziektes naar een historisch dieptepunt, waardoor de wijnstokken uitzonderlijk gezonde druiven konden produceren - een belangrijke factor voor een geweldige port 
 
De oogst in Vale de Mendiz begon op 28 augustus en vond plaats onder gunstige weersomstandigheden. Kleine regenbuien op 15 en 16 september waren zeer welkom, en hoewel ze de oogst korte tijd stopten, zorgde de onderbreking er ook voor dat de druiven volledig konden rijpen zonder dat ze splijten en rotten, wat anders zou zijn gebeurd in een jaar met normale bodemvochtigheid .
 
Wat 2015 zo uitzonderlijk maakt, is de perfecte staat van het fruit dankzij de lage luchtvochtigheid tijdens de vegetatieve fase van de wijnstok. Zelfs de korte regenbuien van september brachten de gezondheid van de druiven niet in gevaar. De blokken die vóór de regen werden geoogst, vertoonden een hogere zuurgraad en frisheid, terwijl de blokken die in de tweede helft van september werden geplukt, meer rijp en geconcentreerd waren.
Kort na de oogst werden de wijnen overgebracht naar houten vaten ("tonéis") en overwinterden ze in de Douro-vallei. In april 2016 zijn ze naar Vila Nova de Gaia gebracht.
  
Bewaren en serveren  
Horizontaal bewaren, op een constante temperatuur weg van intense direct licht. Gezien deze wijn nog rijpt op de fles kan er met de tijd sediment gevormd worden, waardoor men de wijn moet decanteren voor het consumeren. 2 uur voor het decanteren openen. Na het decanteren zal de wijn snel zijn hoogtepunt bereiken en wordt deze best geconsumeerd in de loop van de dag. Drinken tussen 16º C - 18º C
 
Alcoholgehalte
19,5 %vol
pH: 3,4 

Critics & Awards
3,9/5 - Vivino (188 ratings)
  
Tags : Niepoort -  Douro

Gerelateerde productenfree-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: