Webshop » Port » Vintage » Taylor's LBV 2015

Taylor's LBV 2015

CIT19 Taylor's LBV 2015

€ 18,50 inclusief BTW

Vintage2010 - 2015
TopwijnenTopwijn

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

Diep robijnzwarte kern en smalle rode rand met paarse accenten. De intense en jeugdige neus vertoont zeer fijne, complexe aroma's van rode en zwarte bessen. Rijpe aardbeientonen en discrete blad- en kruidengeuren worden overgoten met donker braamachtig bosfruit en zwarte bessenjam. Zoals typerend voor Taylor's, is de neus prachtig omlijnd met zeer fijn, gefocust fruit. De smaak heeft een indrukwekkende dichtheid en kracht, met volle, mondvullende tannines die zowel structuur als body geven. Heerlijke bessen-fruitsmaken blijven hangen in de lange afdronk. Zoals gewoonlijk deelt deze LBV de stamboom van de geweldige Taylor vintage ports, maar is hij gemaakt in een toegankelijke stijl, klaar om nu te drinken.
 
Taylor's waren pioniers van de LBV-categorie, ontwikkeld om te voldoen aan de vraag naar een hoogwaardig kant-en-klaar alternatief voor Vintage Port voor dagelijkse consumptie. In tegenstelling tot Vintage Port, dat al na twee jaar op hout wordt gebotteld en op fles rijpt, wordt LBV na vier tot zes jaar gebotteld en is het na het bottelen klaar om te drinken.

Taylor’s blijft wereldwijd leider in de LBV-categorie van Port, ondanks het feit dat veel andere verladers nu ook een LBV produceren. De wijnen die worden gebruikt om Taylor's LBV te mengen, zijn afkomstig uit een reserve van enkele van de beste volle rode portwijnen, geproduceerd tijdens de oogst van 2015, van druiven die zijn geteeld op Taylor's eigen wijngaarden en uit andere top-eigendommen in de Cima Corgo en Douro Superior-gebieden.
 
Food-Pairing 
Deze port is heerlijk bij foie gras, bepaalde kaassoorten (Gorgonzola, Roquefort), als aperitief of als dessertwijn. Geweldig met walnoten, blauwe geaderde en andere rijke gearomatiseerde kazen zijn een uitstekende aanvulling op vintage port; zo ook gedroogde vruchten zoals abrikozen of vijgen 
 
Druiven: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Amarela, Alicante Bouschet, Sousão, -
De winterperiode was extreem droog. Bovendien was de regenval tijdens het groeiseizoen ook ver onder het gemiddelde, wat weinig verlichting bracht van de droge omstandigheden. De temperaturen tussen april en juni waren hoger dan normaal, met gemiddelde dagelijkse temperaturen 1,6 ºC hoger in vergelijking met het 10-jaars gemiddelde en temperaturen boven 40 ºC gemeten op meerdere dagen in de laatste week van juni en begin juli. Véraison kwam met name begin 2015 in de Douro-regio, te beginnen in de week van 29 juni, en zette de toon voor wat een vroege oogst zou worden.
  
Hoewel augustus droog bleef, waren de weersomstandigheden veel milder, zonder hittegolven, met als resultaat dat de trossen zeer goed bewaard bleven. Het plukken begon tussen 7 en 12 september, met warme dagen en koele nachten die een goede lange gisting mogelijk maakten. 
  
Alcoholgehalte
19,5 %vol

Conserveren en serveren
Kan reeds nu gedronken worden. Serveren 16-18°C. Serveer op 16 ° C. Hoeft niet te worden gedecanteerd.
De fles moet rechtop worden bewaard, beschermd tegen direct zonlicht en op een koele en constante temperatuur. De optimale drinktijd na opening van de fles is twee maanden.
vin-haute-gamme 
Critics & Awards 
4/5 - Vivino (623 ratings)
  
Tags: Taylor's 

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: