Food pairing
deze droge rosé wijn past perfect bij gebakken zalm met ratatouille en pittige gerechten.
Druiven: Field blend met o.a. Tinta Amarela, Baga, Rufete, Jaen naast 15 andere druivensoorten
Wijngaard met 50 tot 120 jaar oude wijnstokken op een granieten bodem. Enzymen en oenologische producten worden nooit gebruikt, behalve zeer lage doses zwavelhoudend. De vinificatiefilosofie is het middel om de druiven en de natuur te respecteren en zich te concentreren op het zoeken naar de expressie van het terroir van Serra da Estrela, zodoende dus gevinifieerd zonder toevoeging van zwaveldioxide.
Na de persing duurde de decantering door zwaartekracht 2 dagen, zonder gebruik van enzymen of enologische producten. Alcoholische fermentatie vond plaats in een roestvrijstalen tank en begon op natuurlijke wijze, met de gist van de wijnstok zelf, om zijn identiteit in de puurste vorm tot uitdrukking te brengen.
5 maanden veroudering in een roestvrijstalen tank
Alcoholgehalte
12%
Bewaren en serveren
Bewaren op een constante temperatuur van 12°C
Serveren bij 10°C. Kan tot 6 jaar na oogstjaar gedronken worden