Rosé

Vergis je niet: roséwijn wordt niet gemaakt door rode en witte wijn te mengen. Dat is zelfs ten strengste verboden. Die methode is in Europa enkel nog in de Champagnestreek toegelaten om er roséchampagne van te maken. Rosé wordt doorgaans van blauwe druiven gemaakt. De wijn krijgt zijn lichtrode kleur doordat de schillen van de druiven maar heel kort in contact komen met het sap

Portugese Rosé wijn, die hier overigens rosado genoemd wordt, is vaak donkerder van kleur, en kruidiger en krachtiger van smaak, dan de Franse en Spaanse varianten.

De wijn uit koelere streken zoals de Dourovallei is gestructureerd, fruitig en heeft een minerale ondertoon. In de zuidelijkere streken wordt dan weer rosé wijn geproduceerd die toetsen heeft van mediterrane kruiden en rijpe bosvruchten. 

Portugese rosado’s zijn het perfecte gezelschap voor mild gekruide gerechten, salades, groentenspecialiteiten en bij de barbecue

Serveertip: zowel witte als rosé wijn serveer je het best fris gekoeld: tussen de 8 en de 11°C. Schenk op warme dagen niet te veel wijn in het glas, zo warmt hij niet te snel op en kunnen je gasten langer genieten van een flesje heerlijke Portugese wijn !
 

Meest verkocht

 

  Druiven
  Profiel
  Regio
  Topwijnen


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

   
   
  Relatiegeschenken :

  Relatiegeschenk Wijn 

  Agenda:
    
  Meest Verkocht 
  Bestsellers Wine 
  De Prijslijst: 
  Prijs Prix Price PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden: