Webshop » Meer wijnen » Rode Wijn » Quinta do Crasto Altitude 430 Tinto 2019

Quinta do Crasto Altitude 430 Tinto 2019

NACDO022 Quinta do Crasto Altitude 430 Tinto 2019

€ 16,30

RegioDouro
DruivenTinta Francisca, Touriga Nacional

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

Crasto Altitude 430 bevat weinig alcohol, wat typisch is voor druiven die niet alleen op grote hoogte (430 meter) maar ook op het noorden worden geteeld. Het toont dus alle frisheid en elegantie van de Tinta Francisca en Touriga Nacional-druiven die onder deze omstandigheden worden geteeld. Een zeer verleidelijke wijn, Crasto Altitude 430, is gekomen om een ​​nieuw hoofdstuk in het verhaal van Quinta do Crasto te openen en om ons vermogen om zeer onderscheidende Douro-wijnen te produceren, te tonen.
 
Granaat van kleur. De neus biedt expressieve tonen van rood fruit, perfect in balans met delicate bos- en fijne kruidenaroma's. De mond begint op een boeiende manier en evolueert naar een wijn met een uitstekend volume en fijne textuur. Dit is een wijn die alle frisheid en elegantie belichaamt die de druiven Tinta Francisca en Touriga Nacional leveren wanneer ze worden geplant op een hoogte van 430 meter, met een uitzicht op het noorden. Verleidelijk, met een frisse, elegante afdronk.
  
Deze wijn onderscheidt zich, ten eerste, door de typische druiven uit de Douro-vallei - Tinta Francisca (70%) en Touriga Nacional (30%) gemengd die opzettelijk dit specifieke wijnprofiel opleveren. Tinta Francisca, wanneer gekweekt op hoogte, staat bekend om zijn goede frisheid met intrigerende aroma's. Het is licht van kleur maar biedt een uitstekende structuur. Touriga Nacional is een zeer expressieve variëteit die, op hoogte, een optimale zuurgraad en natuurlijke frisheid heeft, waarvan de aroma's van rood fruit frisser en lichter zijn dan die van Tourigas die op lagere hoogten wordt gekweekt. Crasto Altitude 430 onderscheidt zich ook door een vinificatieproces dat verschilt van dat van de rest van het Quinta do Crasto-assortiment.
 
Food pairing
Uitstekende wijn bij rood vlees, rosbief en gegrild vlees.
 
Druiven: 70% Tinta Francisca; 30% Touriga Nacional
Vinha ao alto (rijen wijnstokken geplant op en neer de helling) en patamares (terrassen) met een rij wijnstokken. Wijnstokken zijn 15 jaar oud. 
De druiven worden in dozen van 22 kg naar de wijnmakerij gebracht en ondergaan bij aankomst een strenge selectie. Na een volledige ontsteling en lichte vermaling, wordt het sap overgebracht naar temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. Het sap fermenteert gedurende 4 dagen in contact met de druivenschillen, met een zeer zachte extractie. Het wordt vervolgens geperst en overgebracht naar houten vaten waar de fermentatie doorgaat totdat het is voltooid. 12 maanden gerijpt in Franse oude eikenhouten vaten.
 
Nadat de opbrengsten van 2017 en 2018 aanzienlijk onder het gemiddelde van het decennium waren, bleek 2019 veel genereuzer en meer in lijn met wat we gewend zijn op Quinta do Crasto. Het was echter nog steeds een uitdagend jaar, met een droge winter en lente die de noodzakelijke bodemwaterreserves van de wijnstokken uitputten. We ontdekten echter dat de wijnstokken in de maanden juni, juli en augustus goed uitgebalanceerde en gezonde luifels hadden, zonder grote tekenen van waterstress. We hebben dit evenwicht toegeschreven aan de milde temperaturen van mei tot eind augustus - 5ºC lager dan het vorige 5-jarige gemiddelde op Quinta do Crasto. Dit droeg positief bij aan een langzame en evenwichtige rijping van de druiven in juli en augustus. Het resultaat was een uitzonderlijke rijpheid. De oogst van 2019 verliep heel rustig, met koude nachten en hete, droge dagen waardoor er op het ideale moment geplukt kon worden. De regen op 21 en 22 september was essentieel, omdat het de rijping van latere rassen, namelijk Touriga Franca, hielp te verfijnen. De oogst van 2019 begon met de eerste witte druiven van Quinta do Crasto die op 26 augustus aankwamen bij de wijnmakerij en eindigde op 11 oktober toen de bessen van de hoogstgelegen wijngaarden binnenkwamen. 2019 leverde zeer expressieve witte wijnen op, met een uitstekende concentratie en buitengewone frisheid. Onze rode wijnen weerspiegelen ook het evenwicht tijdens de vegetatieve cyclus. Het zijn zeer complete wijnen, met levendige aroma's, uitstekende concentratie, stevige structuur en bovenal goed uitgebalanceerd met een uitstekend rijpingspotentieel. 
 
Alcoholgehalte
14 % vol
pH: 3,77
   
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C 
 
Critics & Awards 
 

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: