Alentejo - Herdade da Maroteira

Gelegen in de uitlopers van de Serra D'Ossa, wijnregio Redondo, op slechts 35 km ten noorden van Evora, Heeft Herdade da Maroteira een oppervlakte van 540ha dat sinds het midden van de 19e eeuw al meer dan 5 generaties tot dezelfde Engels-Portugese familie behoort. In die tijd investeerde Robert Reynolds in het Alentejo kurkeikenbos om te voorzien in de behoefte van de portwijnindustrie in het noorden van Portugal.
 
Naast kurk produceerde het landgoed ongeveer 150 jaar lang voornamelijk vee en een beetje olijven. In 2000 heeft Philip Mollet, de huidige eigenaar en manager, een revolutie teweeggebracht in de strategie van de boerderij en besloten om een wijngaard aan te leggen. De gekozen Syrah-druif bleek een uitstekend succes in de vorm van de internationaal geprezen Cem Reis-wijn. Later is een heerlijke selectie van rode, witte en rosé's het resultaat van de aanplant van Alicante Bouschet, Aragonêz en Touriga Nacional in een open vallei.
  
Het landgoed ligt ideaal om te ontspannen in een schilderachtig en historisch deel van de Alentejo. Dit is de perfecte omgeving om in alle rust te verkennen of te wandelen in de wondere wereld van kurk.... of om vogels te spotten... of om naar de sterren te kijken. Van de gebruikelijke seizoensgebonden activiteiten op de boerderij kan u het hele door genieten: kurkeiken worden handmatig gestript (mei/juni), wijnoogst, schapen die lammeren en ze scheren, olijven plukken. In de herfst en winter zwerven zwarte varkens uit Spanje (waarvan de bellotahammen worden gemaakt) vrij rond op de boerderij en voeden ze zich met de eikels 
 


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

   
   
  Relatiegeschenken :

  Relatiegeschenk Wijn 

  Agenda:
    
  Meest Verkocht 
  Bestsellers Wine 
  De Prijslijst: 
  Prijs Prix Price PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden: