Alentejo - Dona Maria - Julio Bastos

Direct bij het stadje Estremoz vinden we een van de meest bijzondere domeinen van de Alentejo: Dona Maria.  Eén van de mooiste oude herenhuizen van de streek, een gebouw dat dateert uit 1712. Destijds een geschenk van koning João V aan een van zijn hofdames, Dona Maria, een vrouw waarop hij hopeloos verliefd was. Deze dame werd de naamgeefster van dit bijzonder landhuis. 
 
Meer dan 150 jaar wordt er al in dit domein al wijn geproduceerd . De huidige eigenaar, Júlio Bastos, begon in 1988 met het nationaal en internationaal op de markt brengen van de wijnen die vervolgens op deze Quinta werden geproduceerd, de beroemde Garrafeiras van 1985, 1986 en 1987, die altijd werden erkend voor hun geweldige kwaliteit
 
In 1992 verkoopt Júlio Bastos 50% van Agrícola Quinta do Carmo, met de bedoeling groei en tegelijkertijd de productiestroom te verzekeren aan “Barons de Rothschild (Lafite)”. Het was in die tijd dat de oude kelder werd overgebracht van Quinta de Dona Maria of Quinta do Carmo naar Herdade das Carvalhas,  Met de opbrengst verbeterde hij de distributie en verdere groei van zijn wijngoed. Maar het idee om op de Quinta echt helemaal zijn eigen wijn te maken liet hem niet los. Hij kon zijn droom waarmaken toen hij aan het begin van het nieuwe millennium zijn laatste aandeel besloot te verkopen en te starten met zijn nieuwe project, Dona Maria-wijnen. 
  
Het prachtige oude domein werd daarna in oude luister hersteld, uitgebreid en voorzien van de modernste technologie op het gebied van wijnmaken hoewel de oude en befaamde "lagares", waar de beste druiven met de voeten werden getreden, bewaard zijn gebleven.  In aanvulling daarop kocht hij in 2002 een prachtige oude wijngaard van meer dan 40 jaar oud, direct naast een nieuw aangeplante wijngaard. 
In 2003 werden de eerste druiven geoogst. Het begin van een nieuwe succesvolle periode, met eindelijk weer mooie kwaliteitswijnen onder de oude naam van het domein, Dona Maria.
Naast kurk produceerde het landgoed ongeveer 150 jaar lang voornamelijk vee en een beetje olijven. In 2000 heeft Philip Mollet, de huidige eigenaar en manager, een revolutie teweeggebracht in de strategie van de boerderij en besloten om een wijngaard aan te leggen. De gekozen Syrah-druif bleek een uitstekend succes in de vorm van de internationaal geprezen Cem Reis-wijn. Later is een heerlijke selectie van rode, witte en rosé's het resultaat van de aanplant van Alicante Bouschet, Aragonêz en Touriga Nacional
 
Het landgoed ligt in een schilderachtig en historisch deel van de Alentejo, ideaal om te ontspannen. Dit is de perfecte omgeving om in alle rust te wandelen en de wondere wereld van kurk te ontdekken.... of om vogels te spotten... of om naar de sterren te kijken. Van de gebruikelijke seizoensgebonden activiteiten op de boerderij kan u het hele door genieten: kurkeiken worden handmatig gestript (mei/juni), wijnoogst, het scheren van de schapen, olijven plukken. In de herfst en winter zwerven zwarte varkens uit Spanje (waarvan de bellotahammen worden gemaakt) vrij rond op de boerderij en voeden ze zich met de eikels
 
Sinds het begin van dit project zijn de wijnen van Dona Maria algemeen erkend, niet alleen door het grote publiek, maar ook door opinieleiders zowel national als internationaal.
Júlio Bastos, ontving in 2009 de onderscheiding "Producent van het jaar" door het prestigieuze magazine"Revista de Vinhos", evenals verschillende onderscheidingen voor uitmuntendheid. 
   


  free-delivery 
  checkboxBestellen mogelijk per fles
  checkboxScherpe prijzen
  checkboxVeilig betalen
  checkboxLage verzendkosten 
  checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

   
   
  Relatiegeschenken :

  Relatiegeschenk Wijn 

  Agenda:
    
  Meest Verkocht 
  Bestsellers Wine 
  De Prijslijst: 
  Prijs Prix Price PorteVinho 
    
  qr-code-prtevinho
  Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

   
  Betaalmogelijkheden: