Decanteren - Karaferen

Karaferen of decanteren. Wat is het verschil ? En moeten we alle wijnen decanteren, zo niet, welke dan wel ? 
 
Decanteren is nodig bij wijnen waardoor veroudering een droesem in de fles is ontstaan. Door deze wijn de decanteren scheidt men de wijn van dit bezinksel. Zo kan u best elke vintage port, vooraleer deze uit te schenken, decanteren.
 
Karaferen wordt gedaan om jonge rode en witte wijn van zuurstof te voorzien zodat zijn natuurlijke aroma's vrijkomen. 
Elke jonge wijn met een rijk en complex aroma moeten worden gekarafeerd. Ook zuidelijke wijnen die veel zon gehad hebben mogen gerust gekarafeerd worden, vooral wanneer de aanwezigheid van tannines groot is. 
 


    Loading...


    free-delivery 
    checkboxBestellen mogelijk per fles
    checkboxScherpe prijzen
    checkboxVeilig betalen
    checkboxLage verzendkosten 
    checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

     
     
    Relatiegeschenken :

    Relatiegeschenk Wijn 

    Agenda:
    Herfstdegustatie: 10-Nov-2019
      
    Meest Verkocht 
    Bestsellers Wine 
    De Prijslijst: 
    Prijs Prix Price PorteVinho 
      
    qr-code-prtevinho
    Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

     
    Betaalmogelijkheden: