Baga

baga-druif

Als je van een medium-body Nebbiolo, Pinot Noir of Xinomavro houdt dan zijn wijn op basis van Baga jouw beste keuze
Een van de meest rendabele Portugese druivensoorten, Baga, is te vinden in een paar delen van het land, maar is het meest geconcentreerd te vinden in het Beiras-gebied, vooral in Bairrada en Dão. De druiven maken wijnen met een diepe kleur, grote structuur en ruime zuurgraad met krachtige tannines en zijn uitgebalanceerd. Zijn wijnen met verouderingspotentieel
Het aroma begint met rode kersen en bessen die zich ontwikkelen naar rode en  zwarte pruimen, tabak- en koffieboonaroma's die eindigen met een uitgebreide complexiteit. Het ruime zuur van de druif leidt tot de productie van mousserende wijn van hoge kwaliteit, en het wordt vaak uitgeroepen als de beste schuimwijn in Portugal afkomstig uit de regio Bairrada.
 
Baga, als een rode wijn, is voor velen een verworven smaak omdat het niet voor de zwakkeren van hart is. Met zijn levendige zuurgraad en ruime tannines zoals van Nebbiolo, gebalanceerd door enkele nuances die duidelijk meer lijken op Pinot Noir, is het absoluut magisch met voedsel. Plaatselijk is het traditioneel om te drinken bij rijkelijk speenvarken (verrukkelijk), ook nog varkensbuik, eend, rijke pasta's, ribbetjes en stoofschotels. 
Door de zuurgraad van Baga kan deze worden gecombineerd met een aantal zeevruchten, waaronder inktvis en op rode wijn gerichte garnalengerechten. Qua kaas komt het mooi overeen met mildere en hoge zurige kazen (geit, feta, enz.). Als een mousserende wijn is de sky the limit - van tapas tot loempia's, samosa's tot gevarieerde rauwkost.
 
Aziatisch duet: gebakken rijst met Chinese worst, char siu-varkensvlees en paksoi
Europees duet: geroosterd speenvarken (leitão, cochinillo, cochon de lait, etc.) 
Amerikaans duet: Slow-smokeed zuidelijke BBQ-rundvleesribben met mosterd en azijn
 
Andere namen voor deze druif zijn Baga de Louro, Baguinha, Bairrada, Bairrado Tinta, Baya, Carrasquenho, Carrega Burros, Goncalveira, Morete, Moreto, Paga Dividas, Poeirinha, Poeirinho, Povolide, Preiinho, Pretinho, Preto Rifete, Rifete, Rosete, Tinta Bairrada, Tinta Bairradina, Tinta da Bairrada, Tinta de Baga, and Tinta Fina 

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Herfstdegustatie: 10-Nov-2019
Wijnbar@Braderij: 6 & 7 juli
Wijnbar@Tremelo: 11-12 Mei
Privé Degustatie20-Apr-2019
Privé Degustatie: 5-Apr-2019
Degustatie Wijnclub: 13-Mar-2019
 
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Tevredenheidsscore: 4.8
TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Great wines, very good and friendly service by seller, just perfect.

Beoordelingen